Foto: Joel Thungren/Försvarsmakten/Swedish Armed Forces

Hedrande gemensamma insatser för utlandsveteraner i kris

Sverige och världen har tvingats till speciella åtgärder på grund av pandemin och just nu går det mesta av samhället på sparlåga eller har på sina håll tillfälligt pausats helt. Det innebär prövningar på många sätt och nivåer. För tillfället och framöver.

Nu går flera organisationer samman för att med gemensamma krafter särskilt stödja utlandsveteraner som hamnat i knipa på grund av coronakrisen, som blivit uppsagda, permitterade, hamnat i akut ekonomisk kris eller behöver stödsamtal. Bakom insatsen står Sveriges Veteranförbund (SVF), Veteranstöd Rapid Reaction (VRR), Svenska Soldathemsförbundet (SSHF) och Military Work (MW). Alla kända för sina respektive arbeten för våra veteraner och soldater.

Uppgifterna presenterades i förrgår och av vad vi erfar har man gått igång med omedelbar verkan.

Vi vet att vårt samarbete kommer att göra nytta för att snabbt kunna stötta dem som ställt upp för världsfreden”, säger MariAnne Boström, generalsekreterare för Sveriges Veteranförbund i ett pressmeddelande.

För att göra det enkelt för de som vill veta mer och/eller behöver stöd i någon form har man samlat all information och kontaktvägar på en särskild sida länkad här under.

SVF – Så här kan du som utlandsveteran få stöd

Läs även Semper Miles: Hedrande hundra tusen svenskar i fredens tjänst och Hjälp veteraner hjälpa samt Inga samlade skaror på plats till Veterandagen 2020 och Svenska styrkor även till Operation Barkhane?

(Bilden är från Veterandagen ett tidigare år. Foto: Joel Thungren/Försvarsmakten/Swedish Armed Forces.)

– Honorable joint efforts for Swedish Veterans in difficulties due to effects on society during ongoing Corona pandemic

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]