Foto: AKA-film gm Armémuseums pressrum

Gripande film om Svenskarna i Koreakriget

Intressant evenemang på Armémuseum igen. Den här gången samlar man intresserade och nyfikna kring våra insatser i Koreakriget. Sverige deltog med fältsjukhus fr o m 1950 baserat i Pusan i de sydöstra delarna av landet och kunde hjälpa tusentals skadade – soldater (från båda sidor) och civila.

Hör veteraner berätta om sina upplevelser och se ett rikt arkivmaterial i filmen, från en svår konflikt som inte får glömmas. På plats finns ordföranden i Koreanska sällskapet/Koreaambulansen, tillika initiativtagare till filmen, Lars Frisk som bjuder på en introduktion samt Sveriges Veteranförbund med informationsmaterial.

Tid och plats: Tisdag den 24 mars klockan 18:00. Armémuseum, Riddargatan 13, Stockholm.

Begränsat antal platser och förbokning! Muséet i övrigt är öppet som vanligt med fri entré (tisdagar från 11:00 ända till 20:00).

Armémuseum – Film – Svenskarna i Koreakriget (inkl länk till biljettbokning)

Armémuseum – Hitta hit

Koreanska Sällskapet – Veteraner

AKA-Film AB

Sveriges Veteranförbund (SVF)

Försvarsmakten – Sydkorea – NNSC

Läs även Semper Miles: Bror Richard Svärd om sina närapå 40 år med svenska insatser och Veterandagen blir allmän flaggdag samt BAE ser möjligheter för BvS10 till Korea och Med fokus på kvinnorna i rikets hemliga tjänst

(Bilden visar Svenska Röda korsets fältsjukhus i Pusan, Korea, 1953. Beskuren bild. Foto: AKA-film gm Armémuseums pressrum.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]