Foto: Jakob Edholm, ÖTILLÖ

VM i Sverige bjuder på världens längsta bana

Trettonde upplagan av ÖTILLÖ Swimrun World Championship startade tidigt, tidigt i morse. Det är kraftprovet där 320 deltagare från 25 nationer springer och simmar totalt sju och en halv mil genom Stockholms skärgård. Inte mindre än 50 byten mellan löpning och simning kommer det bli från Sandhamn till Utö.

Swimrun är den växande tävlingsformen där man springer och simmar om vartannat i tvåmannalag med våtdräkten och löparskorna på hela loppet. En unik sport och upplevelse i storslagen natur. ÖTILLÖ i Stockholms skärgård är Världsmästerskap, världens längsta swimrunlopp och erkänt som en av de svåraste endagarstävlingarna i världen!

Elementen är tuffa och kampen lagen emellan är hård. Förra året pressades bästa vinnartiden till rekordlåga 7 timmar 58 minuter och 6 sekunder av Daniel Hansson och Jesper Svensson från lag Swedish Armed Forces!

I årets startfält finns kändisar och simningsmedaljörer från OS och VM med och krigar i startfältet. Här nämns artisten Petter som deltar tillsammans med Therese Alshammar och Emma Igelström deltar för första gången, tillsammans med Bingo Rimér.

Många tar sig ut i skärgården för att se det här längs tävlingssträckan och dessutom kan alla vara med och följa händelseutvecklingen Live via nätet från starten klockan 05:45 måndagen den 3 september (direktlänk nedan)

ÖTILLÖ The Swimrun World Championship 2018 – Officiella hemsidan

Direkt-/Livesändning Online

(Bilden: Studie från simsträcka ett tidigare år. Foto: Jakob Edholm, ÖTILLÖ.)

– ÖTILLÖ, the Swimrun World Championship today monday. 160 teams to beat 75 demanding kilometers in the Stockholm Archipelago. Complete Live stream coverage here!

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]