Foto: FSvR

Tema Kalla kriget när Ystad och Spica kastar loss

Vilken härlig möjlighet att gå till sjöss och det med Kalla kriget som tema! På lördag den 15 september bjuds det nämligen in till evenemang som börjar med en guidad tur på Gålöbasen och som fortsätter med huvudattraktionen, en guidad tur till sjöss i vatten kända över hela riket.

Föreningen Svenska Robotbåtar (FSvR) lägger ut med robotbåten R 142 Ystad och i rote med T 121 Spica tar man sig ut i skärgården med såväl lugna passager som i 40 knops fart, från Gålö ut på Hårsfjärden, till Muskö och Mysingen.

Man följer i spåren av några av våra mest uppmärksammade händelser, bl a 1980-talets omfattande ubåtsjakt och Hårsfjärdskatastrofen då tre förtöjda svenska jagare sprängdes och gick till botten. En intressant och spännande dag på flera sätt.

Biljetter inskaffas snarast via telefon 0732-628887 eller via e-post: event@robotbatar.se

Tid och plats: Lördag den 15 september klockan 12:00-15:30. Gålöbasen, Oxnövägen (klicka här för satellitbild, karta och gatuvy m m)

Föreningen Svenska Robotbåtar – Officiell hemsida

Läs även Semper Miles: Maritimt veckoslut med Örlogsdagarna och Marinen bjuder motstånd när Sovjet kommer över Fredens hav samt Svensk ubåtsjakt vässar åter klorna i samtliga element och Norge bygger nytt och större för kustbevakning och försvar

(Bilden: R142 Ystad vid ett tidigare tillfälle. Foto: Föreningen Svenska Robotbåtar, FSvR.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]