Foto/Upphovsrätt: Linus Hallsenius / discovery+ och Kanal 5

Nu kommer Kompani Svan

Så har det blivit dags för Kompani Svan. Den nya TV-satsningen på Kanal 5 och Discovery Plus är ett tävlingsprogram där Gunde Svan och Mikael Tornving tillsammans med militära experter, fysiskt och mentalt testar ett gäng svenska kändisar i ett Boot Camp, ett läger, i vildmarken utanför Kiruna.

Under ett antal måndagar får vi följa kampen där det gäller att visa prov på en rad områden, och en efter en faller de ur tills endast den starkaste står kvar som segrare. (Se även vår tidigare artikel ”Svenska kändisar i fysiskt och mentalt krävande Boot Camp” länkad nedan.)

De tolv medverkande är: Lulu Carter, Anton Ewald, Viktor Frisk, Magnus Hedman, Elisa Lindström, Joy M’Batha, Doreen Månsson, Daniel Paris, Josephine Qvist, Agneta Sjödin, Harald Treutiger och Niclas Wahlgren.

Intresset är definitivt väckt bland den generella TV-publiken liksom (kanske aningen försiktigt) hos många i bubblor av träning, tävling, militärt engagemang m m. Hur det här kommer att bli och sluta vet vi inte. På något sätt känns upplägget bekant, åtminstone på sina håll, men visst finns det förutsättningar för unika grejor i formatet. Vi håller tummarna för Kompani Svan med premiär ikväll måndag 3/10 klockan 21:00 på Kanal 5.

Film: Trailer Kompani Svan (2:00 min)

Discovery Plus – Kompani Svan

Läs även Semper Miles: Svenska kändisar i fysiskt och mentalt krävande Boot Camp och Något avsides lever fortfarande anläggningen med tradition av mystik och sekretess samt Dokumentär om vägen till att bli jägare producerad av K 3 och Rikshemvärnschefens ungdomstävling 2022

(Bilden: Svan och Tornving i M90. Foto/Upphovsrätt: Linus Hallsenius / discovery+ och Kanal 5. Filmen: Discovery Plus.)

– Swedish celebs struggle to manage through and Win on a Military Base in Lapland

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]