Foto: Lisa Lindstrand, 303 Insatskompaniet

En fjärdedels eller halv Nijmegenmarsch i och kring Göteborg

Den internationella tvådagarsmarschen som är öppen för både civila och militära deltagare lockar många och växer stadigt på sig. Nu har man öppnat för anmälan till årets upplaga av Elfsborgsmarschen, den fjortonde i ordningen.

Två sträckor finns att välja mellan, 2×20 km eller 2×40 km, där båda genomförs tillsammans i och kring Göteborg under sista helgen i maj. Start och mål i Partille där det vankas festliga inslag och finns möjlighet till utspisning, övernattning och faciliteter i anslutning till och mellan marschdagarna. Själva marschsträckningen är dessutom förlagd så att arrangören kan utlova inslag av både vackra vyer och kända sevärdheter längs vägen.

Tycker man det här låter roligt och spännande och tar klivet att vara med är man välkommen att anmäla sig individuellt eller som grupp. Medalj utdelas ärofullt till varje deltagare som klarar prövningen, plus diplom till grupperna.

För den som tänkt sig till Nijmegen i juli är det dessutom bra att veta att den längre sträckningen i Elfsborgsmarschen är officiellt godkänd att registrera som avlagt marschprov.

En trevlig, samlande, fysisk aktivitet som passar de flesta oavsett syfte, val av sträcka eller hur man väljer att anmäla sig (själv, med en eller flera vänner/kollegor el dyl). Elfsborgsmarschen låter helt enkelt för bra för att missas och tiden går fort. Snart är det dags igen!

Tid och plats: lördag-söndag den 30-31 maj. Hemvärnsgården, Lexbyvägen 69, Partille (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy o dyl)

Elfsborgsmarschen – Evenemang, med mer detaljerad info, kontakt m m (Facebook)

Elfsborgsmarschen – Direkt till anmälan

UPPDATERAT 2020-04-07: På grund av rådande omständigheter fattade man igår beslutet att ställa in årets marsch och lägger allt krut på Elfsborgsmarschen 2021 som går  29-30 maj

(Bilden är från ett tidigare år. Något beskuren bild. Foto: Lisa Lindstrand, 303 Insatskompaniet.)

– 14th edition of the international civilian and military 2-day march ”Elfsborgsmarschen” in Gothenburg, Sweden. Now open for registration

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]