Foto: Armémuseum

Guidad spionvandring i Stockholm med Armémuseum

För den intresserade ges nu möjlighet att hänga med på Armémuseums stadsvandringar till flera spännande platser på Östermalm med anknytning till stormakternas underrättelsetjänst och spionverksamhet som var synnerligen aktivt under andra världskriget. Stockholm var en ypperlig plats för stormakternas spionarbete.

Det här har man genomfört några gånger tidigare och ord som succé och rekommenderas är nog på sin plats vad gäller de här snabbt fullbokade vandringarna.

Nu bär det av igen, närmare bestämt med två tillfällen i maj. Antalet platser är begränsat men det verkar ännu finnas platser kvar till båda tillfällena. Grattis! Så är det när man är vaken och ute i god tid.

Öppet för förköp i museets reception eller via Tickster (se nedan). Pris endast 80 kronor. Tid och plats: 7 resp 21 maj kl 18:00-19:30. Armémuseum, Stockholm.

Biljetter online via Tickster – till 7 maj

Biljetter online via Tickster – till 21 maj

Armémuseum – hemsidan

Armémuseum – Hitta hit

Läs även Semper Miles: Spionen lägger pussel och Nu moderniseras och växer hemliga FRA på Lovön samt Positioner och maktutövande hand i hand med fullt ansvar? och FM och Säpo ställer krav och kan stoppa/rädda myndigheter

(Bilden: Skumt möte i Stockholms gränder. Foto: Armémuseum.)

– Most popular guided walking tour on International Spy activities in neutral Stockholm during World War II. Arranged by The Army Museum

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]