Foto: Stockholms militariamässa

Från när och fjärran på Sveriges största militariamässa

Den har vuxit på sig och blivit ett efterlängtat inslag med två tillfällen per år, ett på våren och ett på hösten, och nu är det snart dags för höstupplagan.

I samlarkretsar och bland intresserade av militärt och militärhistoria har det räknats ner en tid och på söndag händer det alltså igen när Stockholms militariamässa slår upp portarna, den i särklass största i sitt slag – i Sverige och troligen i hela Skandinavien.

Hit kommer utställare, föreningar och besökare från när och fjärran för att under dagen ses, se och kanske göra ett och annat fynd. Ett säkert tips är att ta med kontanter. Café och restaurang finns i direkt anslutning.

Många är de som varit med sedan starten för 20 år sedan och många är de som återkommer, vår som höst. Samtidigt välkomnar man såklart alla som gör sitt premiärbesök så passa på att vara med om något trevligt bland liksasinnade i helgen. Entré 100 kronor (barn upp till 12 år går in gratis i målsmans sällskap).

Tid och plats: Söndag den 6 oktober klockan 10:00–16:00 i Solnahallen, Ankdammsgatan 46, Solna (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)

Stockholms Militariamässa – Officiella Facebooksidan

Läs även Semper Miles: Tilldelade personliga eldhandvapen och Tiotusentals ryska soldater i anfall mot östkusten 1719 samt Flera flygklassiker presenterade och de är till salu och Nya boken Maria är med i Hemvärnet lyfter fram, förklarar och hyllar

(Bilden är från ett tidigare år. Foto: Stockholms militariamässa.)

– Stockholm Military Fair, largest in Sweden and Scandinavia! Sunday 6th October in Solna, Stockholm

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]