Foto: US Navy/US Federal Government

Flera flygklassiker presenterade och de är till salu

Se där ja, här har de fina grejor för den verkligt seriösa entusiasten. Massor av flyg till försäljning och de är alla tjusigt presenterade, inte minst i bilder. Det krävs dock en viktig faktor i sammanhanget: pengar!

Någon slog till på Drakenplanet i toppskick som de haft en tid men det finns en hel del annat att välja bland hos flygplansmäklaren Platinum Fighter Sales i USA. För närvarande inget svenskt men vad sägs om en närapå färdigrestaurerad F4 Phantom. En eftertraktad klenod då det ska vara världens enda privatägda F4 som flyger. Eller kanske något annat potent och klassiskt som en Messerschmitt ME-262, förvisso ”Static” (alltså inte flygande) men det påverkar samtidigt prislappen positivt. Säljaren begär endast 575 000 dollar för världens första jet-stridsplan!

Mer? Ja det kanske kan anses som lite originellt av vissa men varför inte ge sig på att (också) ta hem en alldeles egen Spitfire, Mustang, Yak-3, Lysander, DC-3, C-46 eller något annat trevligt, unikt med såväl militär som civil bakgrund eller anknytning? Den gamla filosofiska frågan ifall man verkligen kan köpa sig lycka för pengar får, åtminstone för rätt många, sitt naturliga svar här. Följ länken nedan, njut och bli ordentligt suktad!

Platinum Fighter Sales

Läs även Semper Miles: Du kommer väl ihåg Fars dag och SAAB 35 Draken fyller 60 år samt Trotjänaren Piper Cub fyller 80 och flyger stolt vidare och SAAB/Boeings T-X har genomfört sin jungfrutur

(Bilden: En annan F4, F4H-1 Phantom II, från US Navy ”in action” 1961. Foto: US Navy/US Federal Government, CC0 PD.)

– Stunning, unique aircrafts and most of them are for sale

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]