Foto: Veteranflottiljen

En dag i Paradiset 2023

Det kanske kan tyckas lite pretentiöst att kalla det här för En dag i Paradiset (EDIP) men de som passat på att besöka Gålöbasen när Veteranflottiljen håller öppet hus är beredda att hålla med, för det är något alldeles unikt.

En gång om året slår man upp portarna och välkomnar allmänheten att titta närmare på verksamheten, anläggningen och fartygen. Huvudattraktionen, att gå ombord på och ta en tur med något eller några av de imponerande museifartygen, är mäkta populärt. Det bjuds också marknad, försäljning av souvenirer och profilprodukter, servering med mera.

Enligt vad väderlekstjänsterna spår ser det dessutom ut att kunna bli en fin sensommardag med sol och svaga vindar på och kring Gålö i helgen. Läge att bege sig ut i Stockholms södra skärgård för en dag i paradiset alltså!

Tid och plats: Lördag den 9 september. Grindarna öppnas 08:30. Gålöbasen, Oxnövägen (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m). Entré 100 kr, barn 0-7 går in gratis.

Veteranflottiljen – EDIP 2023, med mer detaljer, hitta hit m m

Veteranflottiljen – Officiella hemsidan

Wikipedia – Gålöbasen

Läs även Semper Miles: Om kriget kom i ny tillgänglig skepnad och Marinen bjuder motstånd när Sovjet kommer över Fredens hav samt Ståndsmässigt och säkert i 40 knop även privat

(Bilden: Torpedbåt under färd vid ett tidigare tillfälle. Foto: Veteranflottiljen.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]