Foto: Marcus Åhlén/Combat Camera/Försvarsmakten

Så ska alla räkenskaper in igen

Dags att deklarera! Många har redan klarat av att kontrollera uppgifterna och lämnat in. Det finns ju en massa möjligheter utöver pappersblanketten nuförtiden, via nätet och telefonen.

För de som avvaktat, ofrivilligt eller av gammal tradition, börjar det bli dags att lägga på ett kol. Den som lämnar in sin deklaration för sent riskerar förseningsavgift på 1 250 kronor (och det kan bli mer än så).

Inte så kul sysselsättning kanske men alla måste bidra till kostnaderna för åtnjutandet av vår gemensamma samhällsservice och säkerhet och kanske, särskilt utifrån rådande läge, får vi vara med om att fler skattekronor når kritiska och samhällsbärande områden.

Senast måndag den fjärde maj 2020 ska det vara klart och inlämnat!

Skatteverket – Dags att deklarera

Finansdepartementet – Statens budget i siffror

Läs även Semper Miles: Försvarets närvaro och kostnad ett problem? och Starkare och större försvar men det måste också säkras ekonomiskt samt Behoven för tullen och polisen kommer med all rätt att kosta och Stor skillnad med bidrag till veteranhjälp

(Bilden, från den stora skogsbranden i Västmanland, visar Räddningstjänsten och Försvarsmakten i samarbete. Foto: Marcus Åhlén/Combat Camera/Försvarsmakten)

– Time to declare income from work and capital to Swedish Tax Agency. At the latest by 4th May 2020

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]