Foto: Mats Carlsson/Försvarsmakten

Normaltiden tillbaka och det är BAKÅT en timme som gäller

Ordningen återställs! Klockan 03:00 natten till sista söndagen i oktober (27/10) drar vi tillbaka timvisaren så att vad vi i dagligt tal kallar normaltid gäller – Central European Time, CET, UTC+1.

För de flesta betyder det att man får en extra timme av vila innan det är dags att stiga upp. Grattis, sovmorgon! För andra som arbetar inatt betyder det att 02:00-03:00 ska jobbas två gånger. Tack till er!

De här växlingarna mellan normaltid och sommartid har vi haft i Sverige sedan 1980, för att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet under sommaren. Bra eller dåligt? Från och med söndag den 27 oktober är vi hur som helst tillbaka på vår normala tid igen.

Wikipedia – Normaltid

Wikipedia – Sommartid

Läs även Semper Miles: Om tillåtelse och krav för sommar- vinter- och dubbdäck och Sverige extremt kapabelt i hårda oförlåtande förhållanden samt Besvärligt men inte hopplöst när det blev vinter i hela landet och Fler än någonsin gör tummen upp för Försvarsmakten

(Bilden är från en tidigare övning med det passande namnet Höstlöv. Foto: Mats Carlsson/Försvarsmakten.)

– Normal Time is back in Sweden. At 0300 hours 27th October, we set clocks back to 0200. An extra hour of strengthening sleep for most people

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]