Foto: Maja Hansson/Försvarsmakten

Uppskattad och viktig händelse när säsongen rycker närmare

Allt för sjön är Sveriges största och benämns även som Sveriges viktigaste båtmässa med massor av gott för alla. I över en vecka samlas omkring 400 utställare och 70 000 besökare i de enorma utställningsytorna i Älvsjö strax söder om Stockholm.

Man kommer verkligen med allt kring sjö, kust och hav, båtar och båtliv, tillbehör och vattensporter m m. Kanske kan det framför allt sammanfattas med glädjande bud om att våren och sommaren med allt vad det innebär är i raskt antågande!

Här finns nästan ofattbart mycket att se och göra som höjer humöret och pulsen och får tiden att gå enormt fort. Några som vi finner extra värda att besöka i den digra listan av utställare på plats är Marinen – Fjärde sjöstridsflottiljen (C04:41), Sjövärnskåren (C05:39, C05:45), Kustbevakningen (C04:40), Sjöpolisen (C05:40), Sjöräddningssällskapet (A06:33, A09:35), Sjöfartsverket (C08:30) och Sjöhistoriska Museet (C17:38).

Tid och plats: 7-15 mars, Stockholmsmässan, Älvsjö (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy, bilder m m)

Allt för sjön – Officiella hemsidan med allt du vill och behöver veta

Försvarsmakten – Råd till båtfolk och skärgårdsboende

Försvarsmakten – Marinen

Läs även Semper Miles: Amfibiebataljonen övar kring och gör besök i Sundsvall och Dags för Sveriges största marina övning samt Svensk ubåtsjakt vässar åter klorna i samtliga element och Massiva räder mot strategiska punkter i Åboland

(Bilden är från ett annat, tidigare tillfälle. En Stridsbåt 90 bromsar in. Något beskuren bild. Foto: Maja Hansson/Försvarsmakten.)

– The largest and most important fair in Sweden for boat- and water enthusiasts

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]