Foto: Louise Levin/Försvarsmakten

Totalförsvar inifrån på Military Camp för unga

Tre platser att spana in och söka sig till i oktober för intresserade och nyfikna. Med hygglig spridning över landet genomförs det Military Camp i Härnösand, Kvarn/Borensberg och Karlskrona.

Military Camp är kurser för ungdomar i gymnasieålder som vill veta mer om vårt totalförsvar. Under en spännande vecka besöks och studeras Försvarsmakten, Polisen och Räddningstjänsten för information om verksamhet, roller, jobb- och karriärmöjligheter. Helt kostnadsfritt där resor, boende och mat ingår.

Det krävs inga förkunskaper, tvärt om vill man se deltagare som inte har någon tidigare erfarenhet av försvarets ungdomsverksamhet. Dock ska man vara svensk medborgare och söka till den plats som ligger närmast ens hemort. Se länkar nedan.

Anmälan senast den 8 september men antalet platser är begränsat och det här brukar vara populärt så man gör bäst i att inte vänta allt för länge.

Mer information, anmälan o dyl för kurs i Härnösand, i Kvarn/Borensberg och i Karlskrona

Försvarsutbildarna

Läs även Semper Miles: Fler än någonsin gör tummen upp för Försvarsmakten och Det finns plats för dig i frivilligförsvaret samt Totalförsvarsplikt för alla och Särskilda temakurser för intresserade ungdomar

(Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Louise Levin/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]