Foto: Aviation PhotoCrew, Belgium

Veckoslut med Danmarks största Airshow

Utöver allt annat trevligt som erbjuds i Danmark har det blivit dags för Roskilde Airshow med nytt och gammalt, militärt och civilt, flygplan och helikoptrar, piloter och personal m m, m m. Allt nära tillgängligt att uppleva i luften och på marken. Härliga flygdagar med allt vad det innebär och lite till – den största i Danmark med totalt bortåt 60 luftfarkoster från nio länder under fredag, lördag och söndag! Ett litet axplock ur listan: F-16, C-130, C-160, Hawk, EH-101, EC-135, B-17, Spitfire, Mustang, Catalina, Yak, Storch, Saab Safir…

Att det passerat 75 år efter D-dagen uppmärksammas med fin uppslutning av flygplan från andra världskriget, särskilda uppvisningar, svängig musikunderhållning med 40-talstema, fantaster som lajvar och återskapar historien som amerikanska soldater 1941-1945 med mera.

Vill man själv ”komma sig upp” erbjuds flera möjligheter att ta en flygtur med helikopter, med Douglas DC-3 och med amfibiskt sjöflygplan (som under turen mellanlandar på vattnet i en intilliggande fjord).

Mer? Vad sägs om drönartävling på avancerad bana i ett rasande tempo och i direkt anslutning kommer Danmarks Trans Am-klubb att vara med och visa upp sig. En av bilarna är dessutom Danmarks snabbaste med 1 000 hästkrafter.

Den inledande spektakulära kvällsuppvisningen, en annorlunda härlig slags ljusshow där det sprakar och lyser om planen, och som toppas med fyrverkerier, är något tidigare års besökare gärna lyfter fram som ett inslag som inte får missas, om man kan komma loss och vara med fredag kväll.

Belöna dig själv med ett litet utlandsbesök med något att minnas länge kommande veckoslut.

Tid och plats: Fredag-lördag-söndag den 16-17-18 augusti. Roskilde Lufthavn, Lufthavnsvej 30, Roskilde (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy, bilder i vänsterkolumnen m m)


Film: ROSKILDE AIRSHOW 2019 – Det bliver fantastisk (0:55 min)

Roskilde Airshow – Officiella hemsidan, med program, tider, besöksinfo, biljetter m m

Läs även Semper Miles: Tre dagar flygbuller utlovas när våra piloter tränar och Seahawk-helikoptern går i tjänst på nordliga breddgrader samt Snart samtliga Nordiska flygbaser i viktigt samarbete och Flygningar med Gripen i formation på nationaldagen

(Bilden: Sally B, en B-17 Flying Fortress som medverkar flitigt både i luften och på marken. Foto: Aviation PhotoCrew, Belgium via Roskilde Airshow/Press.)

– Denmark’s biggest Airshow, Roskilde Airport 16-18th August

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]