Militärmusiken bjuder åter in till MBW för en givande helg

Så gott som alla har väl sett dem spela, snyggt uppställda eller taktfast paraderande. Det är något visst med militärmusiken som slår an en sträng hos både gamla och unga, uniformerade som civila.

Orkestrarna är flera, inte minst då vi talar om Hemvärnets musikkårer. Det kanske mest fundamentala de har gemensamt är att det behövs duktiga, samövade musiker för att kunna leverera som de gör. Är du musiker och vill prova på hur det är? Kanske rent av på sikt skulle kunna tänka dig att bli en del av det här?

Lite längre fram i vår arrangerar Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan för fjärde året i rad Military Band Weekend (MBW), en helg på försvarets anläggning Villingsberg strax utanför Karlskoga, där de som spelar blåsinstrument eller slagverk (och läser noter) är välkomna att kostnadsfritt, under ordnade militära former prova livet som hemvärnsmusiker.

Det är förvisso två månader kvar till det här tillfället, fredag-söndag 24-26 maj, men man tar emot max 30 deltagare så det är bra att vara ute i god tid. Sista anmälan är 28/4 enligt länk nedan.


Film: Military Band Weekend 2018, inför förra året med bilder och kommentarer från deltagare (1:16 min)

206:e Musikkåren, Hemvärnets musikkår Guldsmedshyttan – Military weekend 2019 (med all info, kriterier, kontakt, anmälan m m)

Direkt till anmälningsformulär online

Försvarsmakten – Hemvärnsmusiker

Läs även Semper Miles: Hemvärnsmusikkår till Storbritannien och Brigadchefen tar över ledningen av Hemvärnet samt Ovanlig syn både här och där när det vankas Uniform på jobbet-dag och På flera sätt viktig militär verksamhet åter till Kristinehamn?

(Bilden: Semper Miles. Filmen: Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan, Youtube-kanal.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]