Foto: Kim Svensson/Combat Camera/Försvarsmakten

Längre sommarkurs med FVRF och Flygvapnet

Slutspurt för att söka till årets sommarkurs med Flygvapenfrivilliga (FVRF) och Flygvapnet, som hålls i landets samtliga regioner på orterna Luleå, Uppsala, Linköping, Såtenäs och Ronneby. En härlig möjlighet där teori varvas med praktik och praktiska utbildningsmoment, studiebesök, förevisningar och verksamhet utomhus prioriteras.

Under två veckor, tillsammans med andra intresserade jämnåriga killar och tjejer i åldersgruppen 15-20, bjuds deltagarna på introducerande upplevelser och kunskap om Försvarsmakten i allmänhet och med inriktning mot flygvapnet i synnerhet. Målgruppen är ungdomar som kommer nya till verksamheten, som inte tidigare deltagit i förbundets kursverksamhet.

Oavsett geografisk placering hålls sommarkurserna ungefär samtidigt, längre fram i skiftet juni-juli. Här är årets tillfällen:

FVRF Nord, F 21 Luleå: 29/6-10/7
FVRF Mitt, LSS Uppsala: 24/6-5/7
FVRF Öst, Hkpflj Linköping: 23/6-3/7
FVRF Väst, F 7 Såtenäs: 24/6-5/7
FVRF Syd, F 17 Ronneby: 24/6-4/7

Ansökan ska vara inne senast tisdag den 14 april. Se länk nedan!

FVRF – Sommarkurs i Flygvapnet (med detaljerad information, krav och ansökan)

Försvarsmakten – Flygvapnet

Läs även Semper Miles: Många möjliga militära veckoslut för unga nyfikna och Skolelever ”rycker in” för en givande vecka med LSS samt Det finns plats för dig i frivilligförsvaret och Gott om delad läsning från Försvarsmakten

(Bilden är från ett annat, tidigare tillfälle. Beskuren bild. Foto: Kim Svensson/Combat Camera/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]