Foto: Leah Jorsell/Försvarsmakten

En mängd krävande grenar när bästa hemvärnspatrull ska utses

Under veckoslutet/helgen den 23-25 augusti är det dags för årets HvSS Patrulltävling där varje hemvärnsbataljon i landet är inbjudna att delta med lag om fyra soldater. Värd denna gång är 281 insatskompaniet ur Roslagsbataljonen. Platsen är som vanligt Hemvärnets stridsskola i Vällinge.

Det är ett spännande tillfälle att testa sina soldatfärdigheter och mäta dem mot andra bärande full stridsutrustning samt vapen, i en mängd grenar där var och en är krävande på sitt sätt. Bland annat rör det sig om avståndsbedömning, handgranatkastning, punktorientering, målupptäckt, målbekämpning, vapentjänst med Ksp 58, snabbmarsch, skjutning med Ak 4B, stridshinderbana, kväll/natt-moment i samband med mörkerorientering och traditionellt har man också bjudit på ett överraskningsmoment som ska hanteras.

Tävlandet kan följas på plats båda dagarna och nattorienteringen kan dessutom följas online via GPS-Tracking. Varifrån kommer Sveriges bästa hemvärnspatrull 2019? Låt tävlandet börja.

Hv-Patrull 2019 med info, starttider, GPS, resultat m m

Hemvärnets stridsskola (HvSS)

28:e Hemvärnsbataljonen, Roslagsbataljonen

Hemvärnet

Läs även Semper Miles: Hundratals ungdomar träffas och tävlar på HvSS och Just nu är allt svenskt hemvärn inkallat i beredskapskontroll samt Bläddra nya Handbok Hemvärn – finns här och Fel sponsor för några i världens största orienteringstävling

(Bilden: Från momenten målupptäckt och målbekämpning ett tidigare år. Foto: Leah Jorsell/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]