Foto: Nemo Stjernström/Försvarsmakten

Hundratals ungdomar träffas och tävlar på HvSS

Dags för årets upplaga av Rikshemvärnschefens ungdomstävling (populärt även benämnd ”rikstävlingen”, ”ungdomstävlingen”… kärt barn har många namn). Det är Försvarsmaktens största tävling för unga, arrangerad sedan 1956.

I maj var det sista anmälan och under sommaren har spänningen och förväntan vuxit i takt med att den här speciella helgen sakta närmat sig.

Fredag till söndag den 16-18 augusti kommer hundratals ungdomar samman och mäter sig med varandra, 56 fyrmannalag i tre klasser: pojkar, flickor och mixat. Deltagarna kommer från Hemvärnet och de frivilliga försvarsorganisationerna i hela Sverige samt inbjudna kamrater från Norge, Estland, Lettland och Litauen.

Själva tävlandet pågår under lördag och söndag då man prövas i hinderbana, fältskjutning, avståndsbedömning, precisionskastning (Hgr), biathlon och orientering. Grenar som alla är krävande på sitt sätt. Dessutom tillkommer ett överraskningsmoment som är hemligt, som förändras från år till år och ”kan vara precis vad som helst”.

Det här är dessutom en sevärd öppen tillställning så varför inte ta en tur ut till Hemvärnets Stridsskola i Vällinge strax västsydväst om Stockholm på lördag och/eller söndag och titta och heja på de unga? (Även om det är lite knepigt med parkeringsplatser i direkt anslutning). Prisutdelning hålls 15:00 söndag. Fri entré (klicka här för satellitbild/3D, karta, gatuvy, adress, bilder i vänsterkolumnen m m)

Vi önskar alla en trevlig och lyckosam tävlingshelg!

HvSS Ungdomstävling 2019 – info, starttider, GPS och (löpande) resultat m m

Hemvärnets stridsskola

Läs även Semper Miles: Ovanlig syn både här och där när det vankas Uniform på jobbet-dag och Profilprodukter med nytta när Hemvärnet öppnar ny butik på nätet samt Möt över 100 år historia av hemvärn och frivillighet och Totalförsvar inifrån på Military Camp för unga

(Bilden är från ett tidigare tillfälle. Foto: Nemo Stjernström/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]