Foto: Björn Westerdahl/Försvarsmakten

Två dagar med strid i bebyggelse

Hela Sverige ska försvaras och det övas löpande i stort och smått runt om i hela landet för förmågor i alla eventualiteter.

I veckan, närmare bestämt 10:00-18:00 under onsdag och torsdag den 3-4 april, genomför Försvarsmakten och Livregementets husarer K 3 övning med strid i bebyggelse (SIB/MOUT) i delar av centralorten Tibro, belägen knappt ett par mil fågelvägen östnordöst om Skövde och knappt 2,5 mil sydväst om Karlsborg.

Främst kommer Karlslundsgatan 8, vid brandstationen och området där omkring att beröras (tidigare uppgifter om annan övningsplats än vid Karlslundsgatan är inte längre gällande).

Eldgivning med lös ammunition och annat buller från bl a fordonsrörelser har noga påtalats/utlovats i kommunikationen till befolkningen, som uppmanas att hålla ett säkerhetsavstånd om minst 25 meter ifall man kommer i närheten av verksamheten.

Det ser ut att kunna bli lite livat och högljutt emellanåt, men med det händelserikt och framförallt tryggt i Tibro i veckan. Bara att gratulera!

Försvarsmakten – Livregementets husarer

Tibro kommun – Trygg i Tibro (broschyr kring trygghet, kris och beredskap)

Google Maps – Tibro (med centrum för övningen)

Läs även Semper Miles: Dokumentär om vägen till att bli jägare producerad av K 3 och En dryg veckas strid i bebyggelse i Sverige för finska jägarförband samt Strid i bebyggelse omfattar även strid UNDER bebyggelse och Realistisk försvarsövning och Psyops i Gävle

(Bilden är en illustration från ett tidigare tillfälle och sammanhang. Foto: Björn Westerdahl/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]