Foto: Joel Thungren/Försvarsmakten

Spänningen tätnar för var dag kring NCU

Vi befinner oss i kvartal ett och det är faktiskt speciellt då det är den senast kommunicerade målperioden för nya nordiska stridsuniformen eller Nordic Combat Uniform, NCU. Och med det även det svenska, nya, vidareutvecklade kamomönstret!

Arbetet med det här har varit synnerligen noggrant och pågått länge där Sverige, Finland, Danmark och Norge i slutänden kommer att ingå avtal för gemensamma, toppmoderna persedlar till vår militära personal. Flera tillverkare/leverantörer har visat intresse och presterat sitt bästa inför kravställning och tester för att ro hem mångmiljardordern. Närmast återstår kontraktsskrivande och presentation av vinnaren och såklart uniformerna.

Visst, kvartalet pågår ännu några månader, ända fram till sista mars, men spänningen tätnar för var dag. Det börjar bli dags nu!

FMV – Nordisk stridsuniform

Nordefco – NCU

Läs även Semper Miles: Lite mer tid för nya gemensamma uniformssystemet NCU och Nya uniformer och kanske får vi nytt svenskt kamo i allafall samt Materielen i Norden med likheter och olikheter som gör oss starkare och Finland och Sverige köper nytt gevärssystem tillsammans

(Bilden är en illustration från ett annat, tidigare tillfälle och sammanhang. Beskuren bild. Foto: Joel Thungren/Försvarsmakten)

– Q1, and looking forward to the presentation of new common Nordic Combat Uniform, NCU, for Sweden, Finland, Denmark and Norway

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]