Foto: Kim Svensson/Combat Camera/Försvarsmakten

Sommarkurs med Flygvapenfrivilliga

Vilken höjdare det här är. Nu ges landets ungdomar i åldersgruppen 15-20 åter chansen till en längre, spännande sommarkurs i grönt tillsammans med Flygvapenfrivilliga (FVRF) och Flygvapnet.

Under två veckor, tillsammans med andra intresserade jämnåriga killar och tjejer bjuds deltagarna på introduktion till vårt försvar, och då särskilt Flygvapnets uppgifter. Målgruppen är ungdomar som kommer helt nya och inte tidigare deltagit i förbundets kursverksamhet.

Deltagarna utrustas med uniform och annan utrustning för att i militär miljö ges en gemensam oförglömlig upplevelse där teori varvas med praktik i juni-juli när sommaren är som finast och förutsättningarna som bäst.

Ur arrangörens beskrivning: ”Kursens mål är bland annat kunskap om Försvarsmakten och dess verksamhet, med huvudinriktning mot Flygvapnet. Kursen ska även ge kunskap om de frivilliga försvarsorganisationerna och deras verksamhet, med huvudinriktning mot Flygvapenfrivilliga. Vi vill också ge förutsättningar för att utveckla ett flygintresse. Ge ett ökat intresse för idrott och förståelse för vikten av god hälsa och öka förutsättningarna för att utvecklas som individ och gruppmedlem.”

Man söker till kurstillfälle som ges på anläggning närmast där man bor: Luleå, Uppsala, Linköping, Såtenäs eller Ronneby. Det är öppet för anmälan, som ska vara inne senast den 30 april. Men varför vänta? Antalet platser är begränsat så här gäller det att tänka till, fatta beslut och ta steget för att inte missa något alldeles särskilt!

Film: FVRF Sommarkurs (1:01 min)

Flygvapenfrivilliga, FVRF – Sommarkurs (med mer info, krav och anmälan m m)

Försvarsutbildarna – Ungdomskurser

Försvarsmakten – Prova på

Försvarsmakten – Frivilliga försvarsorganisationer

Läs även Semper Miles: JAS 39 Gripen – bäst i världen och Nya flygplan beställda från Tyskland samt Beredskapskontroll med Hemvärnet och Flygvapnet i gemensam insats

(Bilden är från ett tidigare tillfälle och sammanhang. Foto: Kim Svensson/Combat Camera/Försvarsmakten. Filmen: FVRF:s Youtubekanal.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]