Foto: Hans Berggren, Copyright Saab AB

Saab Barracudas världsledande ULCAS till Kanada

Senast vi hade nöjet att rapportera om Saabs Ultra-Lightweight Camouflage Screen (ULCAS) var det USA som lade en rejäl beställning (och flera länder har hunnit investera sedan dess). I dagarna lade även Kanada in en order för det bästa när det gäller modern maskering.

Det handlar om så kallat multispektrala kamouflagesystem som utöver att smälta in i omgivningen/bakgrundsmiljön effektivt döljer upptäckt på den infraröda skalan, från värmesensorer och radar.

Den aktuella kanadensiska ordern omfattar vad som benämns vara kundanpassade statiska kamouflagesystem i Woodland, alltså för hemmaterrängen.

Ordern kommer att förse den kanadensiska armén med det mest avancerade kamouflagesystemet i världen, vilket kommer ge dem ett multispektralt skydd mot upptäckt från fientliga hot”, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs avancerade kamouflageteknik har exporterats till över 50 länder. Saab erbjuder unika kamouflagesystem och skyddslösningar för militära styrkor, som är utvecklade för att begränsa fiendens möjlighet att upptäcka och anfalla. En stor variation av lösningar och konfigurationer finns tillgängliga för att skydda läger, fordon, samt enskilda personer i alla terränger och miljöer.”

Ultra-Lightweight Camouflage Screen, ULCAS

Broschyr – The Art of Deception (PDF)

Läs även Semper Miles: Kamouflagesystem till amerikanska försvaret för över en halv miljard och Svensk kamouflage i stororder för nya tyska stridsvagnar samt Senaste mångsidiga Carl-Gustaf M4 till US Army och Behov av hundratals nya medarbetare till Saab

(Bilden: Woodland ULCAS HG HR. Foto: Hans Berggren, Copyright Saab AB.)

– Saab Multispectral Camouflage System ULCAS for Canadian Army

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]