Foto: Hans Berggren, Copyright Saab AB

Kamouflagesystem till amerikanska försvaret för över en halv miljard

Världens bästa maskering är svenskt och har fantastisk effekt vad gäller det klassiska visuella men även, och inte minst, multispektralt skydd mot alla sensorhot som finns tillgängliga idag. Det bästa som finns helt enkelt. Ett känt faktum och Saab Barracuda exporterar till ett 60-tal länder över hela världen.

Nu har amerikanska armén lagt en order på ULCANS (Ultra Lightweight Camouflage Net Systems), i såväl woodland- som ökenutförande, för motsvarande 586 miljoner svenska kronor. En klok och genomtänkt investering eftersom man i och med det får de mest avancerade signaturhanteringssystem som finns tillgängliga på marknaden.

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.”

Leverans är planerad att ske under 2019 och 2020.


Film: SAAB Barracuda Advanced Camouflage Systems (3:00 min)

Saab – ULCAS, Ultra-lightweight camouflage system

Saab – Signature Management Systems Brochure (PDF)

Läs även Semper Miles: Svensk kamouflage i stororder för nya tyska stridsvagnar och Snart dags för provsystem av nya uniformen och test på förband samt Försvarsmakten uppgraderas med senaste Carl-Gustaf M4 och Saab erbjuder A26 till Indien i möjlig miljardaffär

(Bilden: Snabb och smidig montering av ULCAS, Desert. Foto: Hans Berggren, Copyright Saab AB.)

– US Army order ULCANS (Ultra Lightweight Camouflage Net Systems), the most advanced signature management systems available in the world today

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]