Foto: Hans Berggren, Copyright Saab AB

Slovenien ny kund för senaste Carl-Gustaf M4

Det är många som förlitar sig på det svenska granatgeväret som fortsätter utvecklas och överraska positivt, generation för generation.

Senaste versionen går under namnet Carl-Gustaf M4 och erbjuder enorm mångsidighet med erfarenhet i kombination med innovation. Nu med en vikt under 7 kg, skapar den möjligheter i flera situationer och användningsområden, dessutom redo för kommande teknisk utveckling vad gäller t ex intelligenta siktessystem och programmerbar ammunition, samtidigt som det är fullt bakåtkompatibelt. Ett svenskt signum vi och många med oss känner igen och uppskattar.

I dagarna har det meddelats att även slovenska försvaret förstärker genom en satsning på M4.

Den slovenska beställningen är ytterligare bevis på att Carl-Gustaf M4 är det främsta mångsidiga vapensystemet på marknaden. Vi är glada över att leverera Saabs Carl-Gustaf M4 med sin överlägsna kapacitet och höga taktiska flexibilitet till det slovenska försvaret, och vi är övertygade om att slutanvändaren kommer att bli nöjd”, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics i ett pressmeddelande.

Affärens storlek är inte yppad men med endast en månad kvar av 2018 ser det ut som leveranserna kan komma igång mer eller mindre omgående. Angiven leveransperiod är nämligen satt till 2018–2020.

Saab – Carl-Gustaf M4, Smart just got smarter

Slovenian Armed Forces

Läs även Semper Miles: Nya Carl Gustaf M4 och nya AT4 – världsledande och svenskt och Även Australien slår till och köper nya M4 samt Världsledande smidigt pansarvärn för en miljard och Premiärministern nöjd och stolt över försvaret och svenska robotar

(Bilden är en tidigare produktbild ”MAAWS M3A1 Carl-Gustaf M4 Multi-purpose Man-portable”. Foto: Hans Berggren, Copyright Saab AB.)

– Slovenia goes for swedish Saab Carl-Gustaf M4 multi-role weapon system ”to remain agile and effective in any scenario”

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]