Foto: Sgt Maria Tsukino/DVIDS

Prickskytteguld till Finland – bäst i Europa

I veckan som gick genomfördes den prestigefyllda tävlingen European Best Sniper Team Competition på Joint Multinational Readiness Center i södra Tyskland.

Tävlingen arrangeras årligen av amerikanska 7th Army Training Command och i år lockades inte mindre än 45 team från 25 Nato- och partnerländer att ställa upp och mäta sig i ett flertal grenar, i syfte att slutligen kunna kora Europas allra bästa prickskytteteam.

Det här är en mycket fysiskt och psykiskt krävande utmaning med avancerat skytte utifrån en mängd olika förutsättningar och plattformar liksom mycket i anslutning som t ex orientering, framryckning, sjukvård, eld med enhandsvapen m m.

Sverige har sannerligen visat framfötterna på det här området och i den här tävlingen genom åren men stannar utanför topp tio denna gång.

Vi gläds ändå med segrarna , kanske t o m lite extra, då det var Finland som drämde till och tog hem guldet 2023, tätt följda av Tjeckien och USA. En storslagen bedrift.

Puolustusvoimat – Finska Försvarsmakten

7th Army Training Command

U.S. Army Europe and Africa

Läs även Semper Miles: Vi fortsätter glädjas över nya finsk-svenska vapensystem och Annorlunda syn och utveckling med satsning för mer folkligt skytte samt Långhållsskytte lockar allt fler och första VM är i antågande och Tilldelade personliga eldhandvapen

(Bilden med den finske skytten är från årets upplaga. Något beskuren bild. Foto: Sgt Maria Tsukino/DVIDS, PD)

– Congratulations to Finland, final winners of European Best Sniper Competition 2023

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]