Foto: Jimmie Adamsson/Försvarsmakten

Marinen lägger till och öppnar upp för besök på två håll i helgen

Just nu pågår nio dygn övning och minröjning på västkusten där fartyg ur tredje och fjärde sjöstridsflottiljerna samt två enheter från den finska marinen ingår. Totalt rör det sig om tio fartyg och ca 300 besättningsmedlemmar.

I samband med detta kommer man till helgen att gå i hamn i Halmstad och Helsingborg och välkomnar då allmänheten att komma på besök ombord mellan klockan 11:00 och 17:00. Platserna är: Kajskjulet Nissan, Tullkammarkajen i Halmstad respektive Helsingörkajen, Norra hamnen i Helsingborg (följ länkarna för satellitbilder, kartor, gatuvy o dyl).

För de som är i åldersgruppen 15-30 år, svensk medborgare och intresserade av marinen och vill veta mer om uppgifter, hur det är att jobba ombord, tjänstgöra i marinen och i försvaret, ges särskilda besök med visningar, möte med personalen och information vid två tillfällen över dagen, 10:00-11:00 samt 14:00-15:00. Detta kräver föranmälan senast torsdag 9 maj via e-post innehållande namn, personnummer, telefonnummer, vilken tid (10:00 eller 14:00) samt vilken av de två städerna som man tänker komma till.
– Anmälan för besök i Halmstad: rekrytering-3sjo@mil.se
– Anmälan för besök i Helsingborg: 4sjostridsflj-rekrytering@mil.se

Det här är goda tillfällen att få sig en närmare titt på våra fartyg och deras verksamhet, både om man tänker sig att besöka allmänvisningen eller komma på de särskilda träffarna, så passa på! Glöm inte att ta med legitimation.

På västlig kurs

Tredje sjöstridsflottiljen

Fjärde sjöstridsflottiljen

Marinen

Läs även Semper Miles: Svenska marinen i viktig verksamhet längs Estlands kust och Närmare samarbete för ett säkert Östersjön samt Större ubåtsjakt igång utanför Stockholm igen och Sverige och Finland visar framfötterna i Baltic Operations

(Bilden: HMS Vinga under ett tidigare minröjningsuppdrag på Ålands hav. Foto: Jimmie Adamsson/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]