Foto: Kim Vibe Michelsen, Forsvaret

M4 även till danska försvaret

Det kanske mest kända och pålitliga granatgeväret, svenska Carl-Gustaf, har varit med länge och återfinns för försvar i över 40 länder. I den danska vapenarsenalen har det funnits med sedan 1970-talet och man har just valt att fortsätta genom att köpa in och tillföra den senaste och på många sätt vidareutvecklade modellen M4.

Det rekylfria granatgeväret Carl-Gustaf M4 ökar soldatens taktiska flexibilitet. Utvecklat för att tillgodose framtida behov. Carl-Gustaf M4 uppfyller framtida krav för avancerade sikten och är förberedd för framtida ammunitionstyper, vilket ger användaren en tekniskt avancerad lösning.”

Ännu knapphändiga uppgifter från både Sverige och Danmark men beställningen ska vara lagd och det är snabba ryck som gäller med leveranser under 2022.

Tidigare film: Forsvaret – Dysekanon M/85 (2:59 min)

Saab – Products – Ground Combat

Forsvaret – Materiel – Dysekanon M/85

Forsvaret – Danska Försvarsmakten

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Läs även Semper Miles: Försvarsmakten uppgraderas med senaste Carl-Gustaf M4 och Norge tillför senaste GRG:n Carl-Gustaf M4 samt 300 Carl-Gustaf M4 till estniska försvaret och Nytt effektivt övningssystem för M4 (och mer) beställt

(Bilden och filmen är från tidigare tillfällen. Något beskuren bild. Foto: Kim Vibe Michelsen, Forsvaret. Filmen: Forsvaret, Youtubekanal.)

– Denmark orders latest Multi-Role, Man-Portable Carl-Gustaf M4

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]