Foto: Johan Lundahl/Combat Camera/Försvarsmakten

Lediga jobb och karriärmöjligheter

Öppningarna är flera för den som tänker sig att ta steget in i försvarssfären. Kanske är det just dig, eller någon du känner, som man letar efter för militära och civila uppgifter runt om i Sverige och på sina håll utomlands.

Vi har tittat närmare på de nästan 400 lediga jobb som utannonseras just nu hos Försvarsmakten, Försvarets materielverk, Försvarets radioanstalt, Försvarets forskningsinstitut och Fortifikatonsverket. Många olika möjligheter som förtjänar att lyftas fram. Oavsett inriktning eller nivå har de alla nyttan för nationen gemensamt.

Om man inte vill eller kan byta jobb för att komma med och göra en insats ska man även känna till möjligheten att söka sig till Hemvärnet och våra Frivilliga försvarsorganisationer, där i stort sett samtliga bataljoner, förbund och föreningar rekryterar och gärna ser sökanden från alla håll i samhället.

Besök respektive sidor direktlänkade här nedan. Där är det smidigt att bläddra runt och inte minst att filtrera – både utifrån vad som bjuds och krävs som din bakgrund, dina talanger och önskemål.

Försvarsmakten – Jobb och utbildning
FMV – Våra lediga jobb
FRA – Våra lediga tjänster
FOI – Jobba hos oss
FORTV – Lediga jobb

Försvarsmakten – Hemvärnet
Försvarsmakten – Frivilliga försvarsorganisationer

Läs även Semper Miles: Nya Nationella cybersäkerhetscentret rekryterar och Det finns plats för dig i frivilligförsvaret samt Flera lediga yrken och roller hos Polisen och Säpo

(Bilden är från ett annat, tidigare rekryteringstillfälle. Foto: Johan Lundahl/Combat Camera/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]