Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten

Försvarsmaktsdagen i Östersund

Man är tillbaka och det med besked. Passa på att besöka Försvarsmaktsdagen till helgen, där I 21, Jämtlands fältjägarkår, Hemvärnet och försvarsfrivilliga organisationer samt flera andra från vårt totalförsvar bjuder in till en heldag på/vid Optands flygplats och Teknikland, strax sydöst Östersund!

Det bjuds massor av spännande att på riktigt nära håll uppleva, se och göra, med utställd materiel att bekanta sig med, intressant/viktig information, fordon och bandvagnsturer, olika uppvisningar – inte minst exempel på strid och framryckning, dundrande överflygning och flyguppvisning med JAS 39 Gripen och TP 84 Hercules över området, musik med Livgardets beridna dragonmusikkår, servering m m, m m.

Här finns även vår starka försvarsindustri på plats representerad av bl a Saab, BAE Hägglunds, FMV, som förevisar och informerar.

Tid och plats: Lördag den 23 september kl 11:00-16:00. Teknikland, Optands flygfält (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m). Fritt inträde till evenemanget och Teknikland, och täta turer av gratis transfer mellan busstorget i Östersund och Optands flygplats.

Försvarsmakten – Försvarsmaktsdagen i Östersund (detaljerad info, program m m)

Försvarsmakten – Västernorrlands regemente
Försvarsmakten – Jämtlands fältjägarkår
Försvarsmakten – Fältjägarbataljonen

Teknikland

Läs även Semper Miles: Återinvigning – I 21 är stolt tillbaka och Nya regementsområden för I 21 i Sollefteå och Östersund samt Kanske ny vår för Norrlands försvar och samhällen

(Bilden är från ett annat, tidigare tillfälle och sammanhang. Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]