Foto: Ulf Palm

Folk och Försvars Rikskonferens 2022

Sedan snart 30 år har man samlats där i Sälen, på senare tid med i storleksordningen 350 deltagare och 60-70 talare, för tre superkoncentrerade dagar både vad gäller ämnen och de närvarande. Folk och Försvars Rikskonferens är synnerligen väletablerad då den funnits med betydligt längre än så, faktiskt ända sedan 1946.

Här gäller det att vara med och normalt under den här tiden varje år församlas kungligheter representanter för regering och riksdag, den militära ledningen, förvaltningsansvariga, chefer och ledare inom det offentliga och privata och andra som har något att säga till om, varvat med opinionsbildare, journalister m fl. Se programmet för block och programpunkter samt 58 presenterade talare, länkat nedan.

Under Rikskonferensens två dagar kommer totalt tio programblock med olika ämnen att avhandlas. Samtliga block ansluter på ett eller annat vis till Rikskonferensens tema: Hållbara vägval i en föränderlig säkerhetsordning. ”

Det såg länge ut som att den viktiga konferensen skulle kunna genomföras normalt och mer ”traditionsenligt” i år, efter distanslösningen i fjol på grund av pandemin, men inte. 2022 års upplaga blir nerkortad till två dagar, måndag (08:50-17:00) och tisdag (08:55-17:00) den 10-11 januari, och ett helt och hållet digitalt evenemang.

Rikskonferensen kommer att sändas Live, tillgängligt för alla via Folk och Försvars hemsida samt Youtubekanal.

Folk och Försvars Rikskonferens 2022 – Officiella hemsidan

Folk och Försvars Rikskonferens 2022 – Program (PDF)

Folk och Försvar – Sändningar på Youtube

Försvarsmakten – Folk och Försvars rikskonferens 2022

Läs även Semper Miles: Om komplexa hot och vägval i Saab Security Talks och Ny generaldirektör för MSB samt SVF i möte med Hultqvist om inkluderande och inflytande och Den största satsningen sedan 50-talet

(Bilden med ÖB Micael Bydén samtalande med moderator Eva Hamilton, är från förra årets upplaga. Foto: Ulf Palm.)

– Rikskonferensen, the foremost conference regarding Swedish Security and Defence

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]