Foto: Jimmy Croona/Försvarsmakten

Flera särskilda tjänster i SOG öppna för ansökan

För tillfället finns möjligheten att bli en del av något mycket viktigt och, som namnet antyder, något alldeles särskilt. Särskilda operationsgruppen (SOG) söker personal, närmare bestämt operatörer och sjukvårdsspecialister.

Det ställs riktigt höga krav på sökanden vad gäller bl a fysik, psyke och duglighet, men så är också specialförbanden bland det absolut bästa och hemligaste vi har med uppgifter och uppdrag i Sverige och på annat håll som ytterst få kommer höra talas om.

Särskilda operationsgruppens primära uppgifter är strid, underrättelseinhämtning och militärt stöd. SOG har hög tillgänglighet med särskild uttagen personal med stor operativ erfarenhet samt med hög utbildnings och träningsnivå”.

Till att börja med, för att över huvud taget komma i fråga, krävs militär bakgrund. Därefter väntar några veckor av tester och utvärdering vintern/våren 2019.

Låter det intressant och passande? Klart det gör! I så fall gäller det att visa initiativförmåga och handlingskraft redan nu för ansökningstiden är begränsad och pågår, beroende på inriktning, till och med 25/11 respektive 6/12.

Lediga tjänster – (7 st), med krav, ansökningsförfarande m m

Särskilda operationsgruppen (SOG)

Försvarsmaktens specialförband (FMSF)

Läs även Semper Miles: Även Särskilda operationsgruppen med på Gotland och Utveckling och kravbild ger ny samlande specialenhet samt Nya snabba och mångsidiga RIB på plats och Civila provar uttagning till specialförbanden

(Bilden: Från ett tidigare övningstillfälle med Försvarsmaktens specialförband. Något beskuren bild.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]