Civila provar uttagning till specialförbanden

I morgon 31 januari klockan 20:00 drar man igång med andra säsongen av Korpset – Gjort af det rette stof på danska TV 2. Programserien bygger på det välkända formatet ”Are you tough enough” och kan ses direkt av alla som har kanalen TV 2 och/eller TV 2 Play.

Trettio vältränade civila män och kvinnor (ja det är en tjej med i år) utmanar sig själva och varandra i fysiska och psykiska moment som används i uttagningen till de danska specialförbanden och de kan förvänta sig en riktigt tuff tid tillsammans med Thomas Rathsack och hans soldatkollegor som förberett och leder det hela. Allt eftersom tävlingen fortlöper faller deltagarna bort och kvar blir slutligen den som är gjord av det rätta virket.

Man kan förvänta sig att få inblick i den värld jag kommer ifrån, det vill säga de danska specialstyrkorna. Man kan få en inblick i hur vi är som människor och hur den danska mannen anno 2018 reagerar när han utsätts för intensiv press”, säger Thomas Rathsack.

Första säsongen av ”Korpset” kom sedermera att visas även i svensk TV och hittade målgrupper som militärt- och träningsintresserade men även mainstreamtittare. Med lite tur gör man likadant och sänder även denna gång.


TV 2 – Her er deltagerne i sæson 2 af ’Korpset – gjort af det rette stof’ (inkl Trailer)

TV 2 Play, program, info och abonnemangspaket

Danska försvaret – Jægersoldat

Försvarsmakten, Jobb & karriär – Specialförband

Läs även Semper Miles: Jägare, bakom fiendens linjer och Fortsatt gott samarbete i söder samt Även Särskilda operationsgruppen med på Gotland

– Second season of Denmark´s Are You Tough Enough, ”Korpset – Gjort af det rätte stof” premiere Wednesday 31st January

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]