Foto: Billyhill

Utbildning för grunder i Lv-system 103

Bygget av kompetens för kommande Patriot, eller Luftvärnssystem 103 som det benämns i svenska försvaret, är igång. Det är avancerat och består utöver robotdelen av många komponenter som tillsammans utgör vårt nya luftförsvarssystem. Personal från både Försvarsmakten och FMV har genomfört en första initierande utbildning i USA.

Genom den här utbildningen lägger vi en grund, en gemensam grund, för de som kommer att jobba med systemet. Jag kommer att skicka fler på den här utbildningen framöver” säger Christer Mellgren, projektledare för anskaffning av Lv-system 103, på FMV.

Sedan tidigare är det kommunicerat att Patriot är fullt finansierad i den investeringsplan som både Försvarsmakten och Försvarets materielverk står bakom. Leverans är planerad att ske 2021-2022.

Försvarsmakten anskaffar luftvärnssystemet Patriot

Raytheon – Global Patriot Solutions

Läs även Semper Miles: Skydd för angrepp från luften på alla distanser och Robot 98 ger modernt luftvärn i toppklass samt Vidareutvecklade RBS 70 NG för pålitligt flexibelt skydd och Pålitlig kämpe blir kvar men behöver avlösning

(Bilden: Patriot från tysk tjänst uppställd utanför försvarsmuseet i Dresden. Foto: Billyhill, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en)

– Personnel from Swedish Armed Forces and Swedish Defence Materiel Administration in initial training for Patriot Air Defence Missile System – to be delivered in 2021-2022


Kolla även Semper Miles onlinebutik!

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]