Foto: Jakub Hałun

Beridna högvaktens dag och luciakonsert

Intresset är enormt för Beridna högvaktens dag och Livgardets Dragonmusikkårs luciatåg/luciakonsert, som samarrangeras på Kavallerikasern och dess lokaler intill Högkvarteret i Stockholm nu på tisdag.

Vi kommer att få höra mycket musik, uppleva årets överlämning av hästar till Försvarsmakten och avtackningen av hästen Nils som går i pension. Och så blir det ett Luciatåg till häst. Föreställningen avslutas med ett traditionsenligt Tapto.” Tjusigt så det förslår!

Biljetterna har formligen flugit iväg och tillgången var mycket skral sist vi kollade och kan förväntas säljas slut när som helst!

Föreningen för den Beridna Högvakten har i dagsläget drygt 25 000 medlemmar och finansierar ett 80-tal hästar. Varför inte gå med du också, stötta verksamheten, bli hästägare och åtnjuta förmåner samt få förslag och påminnelser för att inte missa något?! Spännande och intressant oavsett var man befinner sig på skalan av häst- och/eller militärt intresse.

Föreningen för den Beridna Högvakten – Officiella hemsidan

Föreningen för den Beridna Högvakten – Bli medlem och delägare

Försvarsmakten – Jobb & utbildning – Beriden högvakt

UPPDATERAT 2 DEC: Slutsålt

Läs även Semper Miles: Den beridna högvakten med parad genom Stockholm är tillbaka och Soldater på flera håll i Stockholm igen samt Bra framryckning i huvudstaden och Livgardet fyller stolt 500 år

(Den somriga bilden är från ett annat, tidigare tillfälle. Något beskuren bild. Foto: Jakub Hałun, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en)

– Huge interest for special public day with Swedish Mounted Guards

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]