Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten

Avlösning med ny Operativ reserv för kommande år

Det ser ut att bli Skånskt stål som tar över uppgiften som Sveriges operativa reserv genom 71:a Motoriserade bataljonen från Södra skånska regementet (P 7) och det på tvåårsbasis för såväl 2020 som 2021. Ännu obekräftat men…

Uppgiften har visat sig vara en karamell som man emellanåt velat suga på så länge som möjligt och inte svara på ens de enklaste frågor kring – bara för att kort därpå ändå gå ut med nyheten. Vi är av åsikten att om det inte förekommer sekretess och har figurerat i Försvarsmaktens officiella kanaler bör de som omfattas kunna lyftas fram ordentligt och uppskattas utan fördröjning.

Den operativa reserven är ett omedelbart gripbart förband redo att snabbt sättas in för att lösa nationella och internationella uppgifter. Ett förtroende att utgöra insatsstyrka, en spjutspets, som i sin utvecklade tappning ambulerat mellan olika förband sedan 2000 och i sin nuvarande form sedan 2006.

Så är det åter dags för växling och Revingehed levererar. Tack på förhand P 7. Det känns tryggt!

Södra skånska regementet (P 7)

Läs även Semper Miles: Svenska styrkor i polska storövningen Anakonda och Fortsatt gott samarbete i söder samt Just nu är allt svenskt hemvärn inkallat i beredskapskontroll och Begäran om information för upphandling av nya prickskyttevapen

(Bilden är från ett tidigare tillfälle i samband med övningen Trident Juncture. Beskuren bild. Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]