Foto: Kim Svensson/Combat Camera/Försvarsmakten

Så mycket att uppleva inklusive Gripen E på Försvarsmaktens flygdag

Blekinge flygflottilj, F 17, arrangerar årets stora flygdag och av förhandsinformationen ser det ut att bli sådär välfyllt, lyckat och uppskattat (igen). Mindre än en vecka kvar!

Tillsammans med våra övriga vänner från Försvarsmakten och från utländska samarbetspartners kommer vi att bjuda på en fartfylld och spännande dag.” Och man har laddat ordentligt för fina upplevelser med flyg som JAS 39 Gripen C/D och den senaste E-versionen, AJS 37 Viggen, J 35 Draken, J 32 Lansen, J 29 Tunnan, TP 84 Hercules, SK 60, SK 50, SK 16, HKP 14, HKP 16 samt F/A 18C från Finland och Schweiz, världsberömda Spitfire och Mustang från andra världskrigets tid och mer ändå.

Det bjuds på uppvisningar, formationer och spännande scenarier, t ex verkar ju den som innefattar flygbasjägare, helikoptrar och Gripen att lova gott. Vidare är det en imponerande skara utställare som finns på plats på marken från försvaret, myndigheter, företag och föreningar som visar upp sig och informerar (se Programblad nedan).

Försvarsmaktens flygdag pågår från 08:00 till 17:00, söndag den 25 augusti. Fri entré och parkering.

Populärt så det förslår och det kommer att bli mycket folk som glatt får vara med om detta. Kanske blir det rent av nytt besöksrekord, det vet vi först till helgen.


Film: Försvarsmakten – Upplev flygdagen 2018 – igen (2:51 min)

Försvarsmaktens flygdag 2019

Programblad – med översiktskarta och programpunkter m m (PDF)

Blekinge flygflottilj, F 17

Flygvapnet

Försvarsmakten

Läs även Semper Miles: Nytt och ännu större när Ronnebypaketet står klart och invigs och Tre dagar flygbuller utlovas när våra piloter tränar samt Tredje Gripen E snyggt upp i luften idag och Med FVRF och Flygvapnet när Sverige är som somrigast

(Bilden: Nej det är inte en ”E” men väl en Gripen från en tidigare upplaga av Försvarsmaktens flygdag. Foto: Kim Svensson/Combat Camera/Försvarsmakten.)

– The annual Armed Forces Aviation day, largest event of its kind in Sweden, 2019 with Blekinge Wing (F 17), Sunday 25th at Ronneby Airport, Kallinge

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]


Kolla även Semper Miles onlinebutik!