Foto: Åsa Andersson/Försvarsmakten

Försvarsmakten uppskattat inslag på Vallåkra i år igen

Med inte mindre än 1 500 deltagande fordon och ca 13 000 besökare är Vallåkraträffen Skandinaviens största evenemang för ombyggda bilar och mc med race, utställningar, uppvisningar, tävlingar, marknad m m. En naturlig samlingspunkt för entusiaster och intresserade och för försvaret som är på plats i år igen. Första gången var 2008.

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) informerar om verksamheten, rekryterar och visar upp ett gäng stora, häftiga fordon som Stridsvagn 122, Stridsfordon 90, Pansarterrängbil 360 m m. Man passar även på att förevisa snabbt motorbyte på stridsvagn, något som brukar locka och imponera på publiken och det blir nog så även den här gången.

Tid och plats: Lördag och söndag, 17-18 augusti. Enoch Thulins Flygplats, Norra Viarpsvägen, Landskrona (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy, bilder m m)


Film: Stridsvagnar och bilar på Vallåkraträffen, från ett tidigare år (2:46 min)

Vallåkraträffen

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS)

Läs även Semper Miles: Trevlig kombo hos Beredskapsmuseet på torsdagskvällar och Särskilda temakurser för intresserade ungdomar samt Staten i utförsäljning av försvarsfordon på Tradera och Svensk livsmedelsproduktion är viktigare än så här

(Bilden: Stridsvagn 122 på Vallåkraträffen ett tidigare år. Foto: Åsa Andersson/Försvarsmakten. Filmen: Stridsvagnar och bilar på Vallåkraträffen 2011, Eventnewsse, Youtube-kanal. Foto: Lill Eriksson.)

– Vallåkraträffen Custom Car Meet, the largest event of its kind in Scandinavia during 17-18th August

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]