Foto: Kim Svensson/Combat Camera/Försvarsmakten

Med FVRF och Flygvapnet när Sverige är som somrigast

Årets möjlighet till (nästan) två veckor sommarkurs med Flygvapenfrivilliga (FVRF) och Flygvapnet på fem platser i Sverige är här! Den som är det minsta intresserad bör ta chansen att tillsammans med jämnåriga, intresserade och nyfikna kamrater få vara med om något utöver det vanliga.

Öppet för killar och tjejer, 15-19 år som är svenska medborgare, fullt friska och simkunniga (se länken ”Flygvapenfrivilliga – Sommarkurs i Flygvapnet, med all info, anmälan m m” för mer detaljer).

Syftet är att informera och skapa kännedom om Försvarsmakten, Flygvapnet och de frivilliga försvarsorganisationerna. Rent praktiskt blir det inslag som exercis och uppträdande, flygning, skytte, radiosamband, sjukvård, bo i fält, idrott, studiebesök med mera.

Kurserna hålls i juni-juli, när Sverige är som somrigast. Här är årets tillfällen i korthet:

FVRF Nord, F 21 Luleå: 1-12 juli
FVRF Mitt, LSS Uppsala: 1-12 juli
FVRF Öst, Hkpflj Linköping: 26 juni-7 juli
FVRF Väst, F 7 Såtenäs: 25 juni-6 juli
FVRF Syd, F 17 Ronneby: 24 juni-5 juli

Anmälan ska vara inne senast den 14 april men då de här kurserna är populära och antalet platser begränsade gäller det att inte gå och fundera för länge. En snar anmälan är det enda rätta för störst chans att komma med.


Film: FVRF Sommarkurs (1:02 min)

Flygvapenfrivilliga – Sommarkurs i Flygvapnet, med all info, anmälan m m

Läs även Semper Miles: FVÖ 19 – I kamp mot högteknologisk fiende i norr och Försvaret söker blivande piloter samt Flygvapnet och Försvarsmakten visar upp sig i Uppsala och Det finns plats för dig i frivilligförsvaret

(Bilden visar ungdomsverksamhet från ett tidigare tillfälle. Foto: Kim Svensson/Combat Camera/Försvarsmakten)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]