Foto: Magnus Lindstedt/Försvarsmakten

Full rulle i Almedalen igen

Åter stor samling på Gotland för politiker, sakkunniga, lobbyister, företagare, föreningsrepresentanter, mediafolk, engagerade och intresserade besökare med flera, med flera.

Almedalsveckan 2023 sträcker sig över 27 juni – 1 juli. Inte en full vecka men som vanligt med en rejäl bredd vad gäller ämnen, möten och aktiviteter. Här ryms så mycket att den seriöse besökaren gör bäst i att noga studera programmet för att hitta godbitarna och, ibland ner till minuten, planera sina dagar.

Antalet arrangörer/medverkande är stort med över 2 100 händelser enligt programmet (se länkar för mer info nedan).

Områdena försvar och säkerhet är välrepresenterade med tillsammans drygt 320 evenemang i olika infallsvinklar och former. Det lär även spilla över och påverka på betydligt fler områden, med tanke på tiderna vi lever i.

Andra riktigt uppmärksammade höjdpunkter är partiernas dagar med tyngdpunkt i tal som inte får missas. Klockan elva respektive 19 enligt följande. Onsdag: Moderaterna och Miljöpartiet, Torsdag: Socialdemokraterna och Centerpartiet, Fredag: Vänsterpartiet och Kristdemokraterna, Lördag: Liberalerna och Sverigedemokraterna.

Almedalsveckan – Officiella hemsidan

Almedalsveckan – Direkt till Program

Almedalsveckan – Direkt till Arrangörer

Försvarsmakten i Almedalen 2023

MSB i Almedalen 2023

SVT Nyheter – Direktrapport: Almedalen 2023

SVT – Partiledartal

Läs även Semper Miles: Samverkan för mer och snabbare innovationer på försvarsområdet och Vårt närområde är just vårt och nära samt Saab Security Talks och SVF i möte med Hultqvist om inkluderande och inflytande

(Bilden: HMS Belos i Visby hamn under Almedalsveckan. Från ett tidigare år. Foto: Magnus Lindstedt/Försvarsmakten.)

– Packed for five days in Visby, Gotland during Almedalen Week, The largest annual political Arena in Sweden

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]