Foto: Arild Vågen

Säkerhetspolitiskt forum för information och debatt

PAX Nordica är tillbaka. I och med årets upplaga firar man 25 år av arbete för att behandla, öka och sprida kunskap om den säkerhetspolitiska situationen och hållbarheten i nordligaste Europa.

Ur årets beskrivning: ”Kan multilaterala säkerhetsgarantier överleva, eller på något sätt anpassas? Har demokratin förlorat sin roll som gemensam grund för fredliga partnerskap? Vilka andra gemenskapsgrunder kan erbjuda säkerhet och stabilitet? Är Ryssland en vinnare om nationalism och bilateralism övertrumfar multilateralism i Europa? Borde Tyskland upprusta och inta en mer kraftfull roll i den europeiska säkerhetsstrukturen? Har balansen mellan kärnvapen och cybervapen som avskräckningsmedel förändrats? Har migrations- och miljöfrågor någon chans på de framväxande, alltmer nationellt präglade politiska dagordningarna i Europa?” Det kan absolut bli en intressant eftermiddag!

Forumet PAX Nordica är öppet för alla som vill vara med och lyssna, det krävs ingen föranmälan och det är fri entré. Genomförs i år på engelska vilket torde inkludera ännu fler.

Tid och plats: Torsdag 4 april kl 13:00. Hörsal E, Humanisthuset, Umeå universitet, Petrus Laestadius väg, Umeå (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)

PAX Nordica – Officiella hemsidan med mer info, program o dyl

Läs även Semper Miles: Sverige styr åter försvarssamarbetet och Yngre fördjupar sig i säkerhetspolitiken samt Även Danmark åter till nationellt försvar och regional fokus och Sveriges delegation vid Nato i Bryssel är inte försvunnen

(Bilden: Sektion från Umeå universitet i vinterskrud från ett tidigare tillfälle. Något beskuren bild. Foto: Arild Vågen, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en)

– Annual security forum PAX Nordica, this year to be held in English. Umeå University 4th April. Information here

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]