Foto: Mikael Johansson/Försvarsmakten

Pansardagen i Skövde

Skaraborgs regemente öppnar upp och bjuder in allmänheten till att besöka Pansardagen i helgen. Ett uppskattat tillfälle med något för alla som med all rätt brukar locka rejäla skaror.

Det utlovas mycket att ta del av och uppleva under den här speciella dagen, från ceremonier och stridsförevisning inne på kaserngården till förevisning av modern materiel och historiska fordon på Heden. Regementets personal, hemvärn, frivilligförsvar, intresseförbund och föreningar m m på plats för att informera, svara på frågor o dyl. Dagen avrundas med ”Soldaterinran på kaserngården med uppmärksammande av Armén 500 år”. Lika delar stiligt som allvarligt.

Flera möjligheter till fika och lunchservering på området över dagen. Mer detaljer, program, om parkering, bussar o dyl via länkarna nedan.

Tid och plats: Lördag den 14 oktober kl 10:00-15:00. Skaraborgs regemente, Skövde (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)

Försvarsmakten – Pansardagen i Skövde – detaljer, program o dyl

Försvarsmakten – Praktiska detaljer inför Pansardagen – bl a om parkering, busstrafik m m

Försvarsmakten – Skaraborgs regemente, P 4

Försvarsmakten – Armén

Läs även Semper Miles: Skaraborgs regemente ger välkommet skydd och stöd och Svenskt pansar mäter sig i tuffa Strong European Tank Challenge samt Nya lätta terrängvagnar skapar möjligheter

(Bilden är från ett tidigare tillfälle. Något beskuren bild. Foto: Mikael Johansson/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]