Foto: Rawpixel

Öppna föreläsningar för motståndskraft vad gäller informationspåverkan

Informationspåverkan är ständigt på tapeten. Vi utsätts för stora mängder information dagligen, både självvald och pådyvlad. ”Regeringen betonar att detta är en typ av säkerhetshot Sverige måste ha förmåga att hantera.”

Psyopsförbundet ger därför öppna föreläsningar för privatpersoner kring detta på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), ”Att möta informationspåverkan – medborgerlig motståndskraft”. Här lär sig deltagarna att generellt förstå och identifiera den här sortens aktiviteter och man ges verktyg för skydd, för att möta detta.

Intresset är stort och närmast, om en vecka, är det fullbokat i Linköping. Nästa tillfälle ges i Kungsbacka i slutet av månaden, närmare bestämt Torsdag den 28 februari kl 18:00-20:00 på Fyrens bibliotek, Borgmästaregatan 6 (satellitbild, karta, gatuvy m m)

Föranmälan senast 25/2. Klicka här för ytterligare information och för att säkra din plats!

UPPDATERAT 2019-02-04: Strax efter 18:00 idag tillfördes två tillfällen i Stockholm, båda måndag 25 februari, en dagtid och en kväll. Läs mer även om dessa under länken ”Datum och plats för fler föreläsningar om informationspåverkan” nedan.

Datum och plats för fler föreläsningar om informationspåverkan

Om Psyopsförbundet

MSB – Handbok om informationspåverkan (”riktar sig främst till kommunikatörer” men kan säkert även allmänt bjuda på en del matnyttigt) Gratis nedladdning

Läs även Semper Miles: Nyheter, nyttiga idioter och egen insikt och Chefen MUST om påverkan och skydd av stat, samhälle och demokrati samt Bättre civilt och militärt grepp om det digitala hotet och Tydligen helt otroligt att Sverige studeras och testas

(Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Rawpixel, CC0, PD https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/)

– Open lectures for public knowledge and resistance regarding information influence activities

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]