Foto: Frankie Fouganthin

Lagskärpning mot stöd och allehanda samröre med terrororganisationer

Beslutet kom i januari och nu träder det i kraft. Från och med den första mars är det inte tillåtet att ha samröre med terrororganisationer!

Flera lagar som handlar om terroristbrott och annan allvarlig brottslighet ändras. Bland annat införs ett särskilt straffansvar för den som har samröre med en terroristorganisation, om samröret syftar till att främja, stärka eller stödja organisationen. Det blir även straffbart att uppmana till samröre och att rekrytera till samröre med terroristorganisationer. Vidare ska det bli straffbart att resa utomlands för att ha samröre med en terroristorganisation eller att finansiera samröre med en sådan organisation. Straffet för olovlig värvning ska skärpas.”

Sveriges riksdag – Ett särskilt straffansvar för samröre med en terroristorganisation

Polisen – Terrorism – polisens arbete, inkl ”Råd om hur allmänheten kan agera om ett attentat skulle ske”

Säkerhetspolisen (Säpo) – Kontraterrorism

Läs även Semper Miles: Terrordömda som släpps ut ska kontrolleras ännu bättre och Bombröjning och stor räddningsinsats efter terrorattack i Värnamo samt Självmordsbombare i attack med bil mot bas i östra Mali och Brittiska UD höjer hotnivån för terrorattacker i Sverige

(Bilden: Personal ur Nationella insatsstyrkan vid terrorattentatet i Stockholm, april 2017. Foto: Frankie Fouganthin, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en)

– Sweden tightening laws against contact with terrorist organizations

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]