Foto: Jonathan Rieder Lundkvist

Hedrar med ny överflygning

Lördag den 15 augusti genomför Team 50 åter en överflygning, den här gången i väster för att hedra Pandemins offer, deras anhöriga och sjukvårdspersonalens heroiska insatser. En lika stilig som allvarsam gest och det kan bli så många som tio plan i luften!

Klockan 13:00 planerar man att lyfta från Skövde flygplats och sedan gå sträckningen Skara, Vara och Alingsås till Göteborg, där med hållpunkterna Tingstadsvassen, Göta älv, FömedC Käringberget, Mölndals sjukhus, Östra sjukhuset och Sahlgrenska sjukhuset för att vid 14:30 landa och möta publiken på Säve flygplats. En timme senare, vid 15:30 lyfter man igen för att gå Landvetter, Borås, Falköping och åter Skövde.

Med reservation för ändringar p g a trafik, väder el dyl. Manifestationen är ett initiativ och samarbete mellan Aeroseum, Skövde flygklubb, Skövde flygplats, Team 50 och Warbirds of Sweden.

Läs även Semper Miles: Aurora 20 får stå tillbaka till förmån för gemensamma tag mot pandemin och Nya skolflygplan på väg till Flygvapnet samt Svenska flygplan för brandbekämpning i beredskap från Saab och Annorlunda veterandag kan nå, förstås och uppskattas av fler

(Bilden är från överflygningen Stockholm och Mälardalen i början av juni. Foto: Jonathan Rieder Lundkvist, http://jrl5.blogspot.com)

– Overfly to honour the victims, their relatives and the heroic effort of the health care personnel

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]