Avlösning i toppen idag

Dagen har kommit. Dagen då vår chef och kamrat General Sverker Göranson efter minst sagt väl förrättat värv lämnar över befälet. Nu väntar en ny epok för honom och högsta prio är att åter igen ta befälet över den egna tiden. Det innebär bl a konsultande i ledarskap, ett område som lär passa som hand i handske för Göranson. Men allra först vankas en jorden runt-resa med hustrun. Han har gjort mycket gott och avser fortsätta så. Stort tack till Överbefälhavaren!

“Jag är stolt över att tillhöra Försvarsmakten – en organisation som levererar dygnets alla timmar, årets alla dagar. Jag är stolt över att tillhöra demokratins yttersta försvarare.”
– Sverker Göranson om sin roll, citat från tiden som ÖB.

I en ceremoni på Karlbergs slott klockan 14:00 idag tar Generalmajor Micael Bydén över och blir den tolfte på posten! Varmt välkommen säger vi till en erfaren och vaken soldat som kliver rakt in i händelsernas centrum. Redan innan tillträdandet har han hunnit uppmärksammas som en synnerligen duglig och inspirerande karl som får saker gjorda men inte utan underlag och mål. Bydén utnämns i samband med posten som Överbefälhavare till General. Vi saluterar!

”Jag ser fram emot att tillsammans med Försvarsmaktens medarbetare och frivilliga utveckla ett militärt försvar som möter omvärldens krav.”
– Micael Bydén i september i och med utnämningen till ny ÖB.

Foto: Alexander Gustavsson/Försvarsmakten

Foto: Alexander Gustavsson/Försvarsmakten

Försvarsmakten – Sverker Göransons CV

Försvarsmakten – Micael Bydéns CV

SvD presenterar Sveriges 11 tidigare Överbefälhavare i text och bild