Starkt budskap om svårighet, kamp och hopp

Hon uttrycker det träffsäkert och rörande vackert i sin dikt som garanterat får många att känna igen sig. Danska Anne K F Nielsen har skrivit Once I was a Soldier utifrån sin samhörighetskänsla med de soldater som varit på mission och kommer hem med ärr i själen som PTSD. Men även övriga som har det svårt får del i detta, militära som civila. Här är det också lätt att tolka in alla som en gång var soldater och nu kämpar med saknaden av sina kamrater och sin uppgift, sin mening.

Anne K F Nielsen: ”Jeg ønsker med denne plakat at sprede et budskab. Mange mennesker forstår det jo ikke.”

Nu finns Once I was a Soldier att beställa som signerad poster och då stödjer man samtidigt arbetet för danska veteraner. Den kommer i stora standardformatet 70 x 100 cm, redo att ramas in eller nålas upp för att pryda sin plats. Hemmavid eller där det känns att den passar bäst att dela med sig av sitt kraftfulla, tänkvärda budskap från svårighet till kamp och hopp (se länk nedan). Stort tack Anne, eller som våra bröder och systrar i Danmark säger: Mange Tak!

onde-i-was-a-soldier_annekfnielsen-dk_film
Film med dikten i text och bild till pampig musik (3:18 min)

Anne K F Nielsens sida med mer info och beställning

(Vi stödjer såklart! Bilden visar undertecknads exemplar som hamnade på väggen i helgen.
Ramar i 70×100 riskerar man tyvärr att tvingas betala hur mycket som helst för. Vårt tips är därför att spana in ramar i det formatet hos Harald Nyborg och IKEA, i den ordningen. Båda säljer online.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]