Foto: Flygvapenmuseum

Historisk klargöring av Viggen och mycket mer

Föreningen svensk flygbasmateriel verkar för att samla och visa upp det som fanns runt om våra flygplan när det begav sig. I den påtagna uppgiften ingår att visa historisk klargöring av flygplan och det är precis vad som bjuds till helgen på Hässlö/Västerås flygplats strax öster om staden.

På söndag dukar föreningen upp på Västerås flygmuseum och visar service och underhåll på AJS 37 Viggen samt presenterar beväpning och motmedel. Låter inte det spännande så säg?

Samtidigt är muséet öppet med utställningar omfattande bl a 20 flygplans- och helikoptertyper, de flesta i luftvärdigt skick, flera flygsimulatorer (inkl Gripen), modeller och mer.

Tid och plats: Söndag 6 oktober 11:00-16:00. Västerås flygmuseum, Hässlögatan 16, Västerås (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m – missa inte att även klicka på bilden högst upp i vänsterkolumnen)

Föreningen svensk flygbasmateriel (Facebook)

Västerås flygmuseum

Läs även Semper Miles: En svensk stolthet SAAB 37 Viggen fyller 50 år idag och Viktig förmåga när Hercules landar och lyfter på landsväg samt Tredje Gripen E snyggt upp i luften idag och Frivilliga flygkåren har flyttat

(Bilden: En Saab AJ 37 Viggen uppställd med beväpningsalternativ synliga. Från ett annat sammanhang. Bilden något beskuren. Foto: Okänd fotograf, Flygvapenmuseum, CC BY 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sv)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]