Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten

På och under vattenytan, i luften och på marken med Kustjägarna

Det kanske har blivit läge att växla upp tempot i livet och inte minst i försvarsarbetet? För den som tror sig ha kvaliteter att erbjuda ett av Sveriges främsta elitförband ges nu chansen.

De behöver bli fler och just nu rekryterar Kustjägarkompaniet på Amfibieregementet personal till befattningar som kustjägare, attackdykare, SUAV-operatörer och stödfunktioner. Utbildningen Grundkurs Kustjägare (40 veckor lång) startar hösten 2020 men det är en del som ska stämma och klaras av innan dess.

För att komma i fråga gäller det inte helt överraskande att vara av det rätta virket för ”uppgifterna är komplexa och tjänsten ställer höga krav på fysisk förmåga och psyke”. Till att börja med ska den sökande ha genomfört militär grundutbildning, ha godkända gymnasiebetyg och klara registerkontroller m m. Anses man intressant väntar en särskild prövning, en tvådagars uttagning som omfattar intervjuer med befäl och psykologer och såklart flera medicinska och fysiska tester.

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, både på hemmaplan och runt om i världen.”

Här krävs det, precis vad förbandets motto anger: Mod, kraft, spänst! Sista ansökningsdag är 31 januari 2020.

Försvarsmakten, Jobb & utbildning – Kustjägarkompaniet rekryterar… (detaljerad info, krav, ansökan o dyl)

Försvarsmakten, Jobb & utbildning – Snabbfakta om befattningen

202. Kustjägarkompaniet

Amfibieregementet

Läs även Semper Miles: Tillsammans för försvar av sjö, kust och trafik och Låt soldater framstå som soldater emellanåt samt Ny serie moderniserade ännu bättre stridsbåtar är på gång och Värnpliktiga utgjorde ett besvärligt och dödligt försvar

(Bilden: ”Kustjägarna jobbar i små enheter på djupet.” Beskuren bild. Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten.)

– Swedish Coastal Rangers at 1st Marine Regiment, recruiting more able personnel of the Right Stuff

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]