Foto: Thomas Atterdal, Stockholmsmässan

Vildmark, äventyr, foto och sjön under samma tak i helgen

Under det kommande veckoslutet är det dags för mässan Explore (Explore Outdoors) tidigare känd som Vildmarksmässan, där precis allt handlar om friluftsliv, vildmark och äventyr. Det tre dagar långa programmet rymmer en fantastisk bredd då både intresse- och mässområdet är stort med många inriktningar och detaljer i stort och smått. Fullt av inspiration, ny kunskap, prylar, prova på, spännande möten med nya människor och välkända experter m m!

Platsen är Stockholmsmässan i Älvsjö, södra Storstockholm, fredag-lördag den 9-11 mars. Pendeltågen söderut stannar precis utanför och kommer man med bil har man ca 3 000 parkeringsplatser att välja bland. I direkt anslutning finns även två hotell med totalt 351 rum för de som vill bli kvar och ha det bra.

Parallellt pågår Fotomässan och Allt för sjön. Totalt vankas alltså tre mässor med totalt över 550 utställare som här och där fasar in i varandras intressesfärer och arrangörerna har ordnat det så fördelaktigt att man som besökare automatiskt har tillträde till alla tre på sin biljett!

Bland utställare och happenings nämner vi såklart gärna Försvarsmakten som medverkar på Explore (monter B06:29) och Marinen (monter C06:30) på Allt för sjön.

Explore, mässans officiella hemsida med all info, biljetter, tider m m

Direkt till programmet – Explore och Fotomässan

Direkt till programmet – Allt för sjön

Stockholmsmässan – satellitbild, karta, gatuvy m m

Läs även Semper Miles: Gott om delad läsning från Försvarsmakten och Gemenskap, uteliv, kunskap och prylar på Bushcraftfestivalen samt På rätt väg när försvaret låter Sverige vara i fred och Det finns plats för dig i frivilligförsvaret

(Bilden är från ett tidigare år. Foto: Thomas Atterdal, Stockholmsmässan)

– Three fairs, largest in each field, on one ticket this weekend. For all interested in the Outdoors, Photography and Sea life

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]